Smarriga lavendeldrömmar
Här är ett recept på söta blommiga drömmar som passar perfekt till kaffet efter en god middag! Klassiska småkakor som är smaksatta med lavendel gör att de blir lite mer intressanta än vanliga. Jag använde elvisp med degkrokar för att göra rörandet lite enklare. Vill man ha mer lavendelsmak på kakorna så kan man byta ut strösockret mot lavendelsocker men jag tyckte att det blev en perfekt kombination med en deciliter av varje. :-)
Ingredienser
200 g smör
1 dl strösocker
1 dl strösocker
1 dl lavendelsocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 hjorthornssalt
5 dl vetemjöl
en nypa flingsalt
Så här gör man
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker pösigt. Blanda övriga ingredienser noga med en gaffel i en annan bunke och blanda ner i sockerblandningen. Rulla till små bollar när degen gått ihop. Lägg bollarna på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Dekorera eventuelt med smält choklad.