Mördegskakor med glasyr
Mördeg kan man verkligen smaksätta med massa olika saker! Jag valde citron som passar perfekt till de söta. Citronen gör också att det inte blir för sött som det kan bli när man gör kakor med glasyr.
Mördeg:
200g smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 äggula
Skal från 1 citron
Glasyr:
2 1/2 dl florsocker
1 msk mjölk
2 tsk sirap
1/2 tsk vaniljextrakt
Saft från en halv citron
Pastafärg
Så här gör man
Mördeg:
Nyp ihop alla ingredienser utom äggulan. Tillsätt gulan och arbeta tills degen precis går ihop. Plasta in degen och låt vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen och stansa ut i valfria former. Grädda kakorna i ca 10 minuter. Låt svalna helt.
Glasyr:
Rör mjölk och florsocker slätt. Tillsätt sirap, citron och vaniljextrakt. Färga i valfri färg. Garnera de svalnade kakorna.