Mumsig hallonpaj!

Det här är ett recept att rekommendera! Hallonen blev lite syrliga och passade bra mot den söta smuldegen. Smuldegen kan man smaksätta med lite vad man vill som vanilj...kardemumma... jag valde kanel! Det blev super! En fräsch, god efterrätt helt enkelt!

 

 Ingredienser:

250 g kallt smör
3 dl havregryn
2 dl mjöl
1 dl strösocker

hallon
strösocker
1/2 msk potatismjöl
råsocker

Så här gör du:
Blanda socker, mjöl och havregryn. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig deg. Häll hallon (ta lite som du känner för. Jag tror att jag använde typ 300 g) i en ugnsfast form. Vänd ihop med lite strösocker och potatismjöl. Smula över degen och strö över råsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Servera med vaniljglass, grädde eller vaniljsås!