Äppelpaj på äpplets dag!

Som ni kanske redan vet är det äpplets dag idag! Därför tänkte jag återuppta ett recept från förra året.En riktigt enkel och läcker äppelpaj. Jag valde att blanda äpplena med råsocker för att få den där kolaknäckiga smaken och konsistensen! Det här är en paj som jag verkligen rekommenderar! Särskillt om man strör lite flingsalt över som bryter av det söta.
 
 
 
Ingredienser
 
Smuldeg:
250 g smör
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1 dl strösocker
 
Fyllning:
370 g äpple (ca 4 st) helst svenska
1 dl råsocker
1/2 msk malen kanel
 
ev lite råsocker och flingsalt till toppen
 
Så här gör man
Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen. Skala, kärna ur och skär äpplena i lagom stora bitar. Blanda äpplena med råsocker och kanel. Lägg i en smord pajform. Smula degen över äpplena och ha eventuellt lite flingsalt och råsocker på toppen. Grädda i ugn ca 20-25 minuter. Servera med vaniljglass.